Aanschaf pup

Aanschaf van een pup

Belangrijk is om vóór het aanschaffen van een hond, goed na te denken over welk ras u in huis wil nemen. Elk ras is uniek en ook elke hond heeft een eigen karakter.
U kan het best een ras kiezen aan wiens behoeften u kan voldoen. Sommige rassen zijn bijvoorbeeld wat actiever dan andere rassen en hebben dan ook iets meer bewegingsruimte nodig.

Wanneer u bij een nest gaat kijken is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • U mag het hele nest zien en de moeder is aanwezig.

  • U mag zelf een hondje kiezen uit de beschikbare pups.

  • Let op de gezondheidstoestand: mooie vacht, glimmende oogjes, niet te mager, etc.

  • Wanneer u de pup ophaalt moet deze in het bezit zijn van een vaccinatieboekje/europees paspoort. Daarin moet het chipnummer en de vaccinaties genoteerd staan.

  • Het chipnummer behoort geregistreerd te zijn op naam van de fokker. Dit dient u later aan te passen aan uw eigen gegevens.

  • Spreek eventueel met de fokker af dat u de pup binnen een aantal dagen laat controleren door uw eigen dierenarts en dat u bij ernstige gebreken of ziekte het hondje terug mag brengen en uw geld terug krijgt.

Gedrag hond

Wanneer u de pup dan eindelijk in huis heeft, is het belangrijk om vanaf het begin huisregels op te stellen. Deze regels hoort iedereen consequent te volgen. Als de pup later niet op de bank mag, mag hij of zij dat nu ook niet en andersom.
Voorbeeld:

  • Vindt u het heerlijk om de pup op schoot te hebben, maar wordt het later een hond van 40 kg, dan is dit misschien toch niet zo handig. Ga dan met de pup op de grond zitten om te knuffelen.

  •  Is het later niet de bedoeling dat de hond op uw bed slaapt, neem hem/haar dan ook als pup zijnde niet bij u in bed.

Het is dus belangrijk om vanaf het begin duidelijk te zijn. Wanneer iedereen dezelfde regels voor de pup hanteert, zal hij/zij zich snel aanpassen aan de gang van zaken in huis. Bij inconsequent optreden naar de pup toe, zal hij/zij onzeker worden of proberen het leiderschap over te nemen wat kan leiden tot ‘agressief’ gedrag.

Puppycursus

Als Dierenkliniek zijnde adviseren wij ook altijd om met uw nieuwe hondje op puppycursus te gaan. Niet alleen om uw pup te laten gehoorzamen, maar ook om te leren spelen met andere hondjes. Een kind gaat ook naar een crèche om te leren spelen met andere kinderen. Door zo’n cursus krijgt u een sterkere band met uw hond die in de toekomst wederzijds goed van pas zal komen. U moet leren om elkaar te vertrouwen.

Wanneer u met uw pup voor het eerst bij ons op de kliniek komt krijgt u een puppypakket met daarin uitgebreide informatie wat betreft het opvoeden van een jonge hond.

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.

Puppy party

Adres
Van de Reijtstraat 21
4814 NE Breda
Route
Openingstijden
Ma t/m vr: 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 12:00 uur

Ons team

Dierenkliniek Breda heeft een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar staan. Zij zijn zeer toegewijd en ervaren op hun vakgebied. Bij Dierenkliniek in Breda staat de aandacht voor uw dier centraal.

Dierenkliniek Breda team

Wat vinden baasjes van onze kliniek?


Gemiddelde waardering: 4,7