Uw kat chippen

Een kat die gechipt gaat worden

Nog niet verplicht, wel verstandig!

Met een geregistreerde chip is uw huisdier altijd naar huis terug te herleiden. Elke chip die bij ons wordt ingebracht wordt automatisch en direct geregistreerd bij de databank.

Met deze registratie worden uw gegevens direct gekoppeld aan uw huisdier, nog voor u de praktijk verlaat! Wanneer uw dier vermist raakt kunnen dierenambulances of dierenartsen er dan voor zorgen dat uw huisdier snel weer bij u thuis is.

Een kat die gechipt gaat worden

Hoe chippen wij uw kat op onze kliniek?

  • Uw kat hoeft hiervoor niet onder narcose.

  •  Wanneer een chip bij een pup wordt aangebracht, wordt er met een naald een klein implantaat (ter grootte van een rijstkorrel) onder de huid geplaatst.

  • Na het plaatsen controleren we met een speciale chipreader of de chip goed is geplaatst.

  • Wij registreren de chip meteen voor u.

De chipreader geeft een code van 15 cijfers weer die uw huisdier voor de rest van zijn leven bij zich zal dragen. Via ons systeem worden uw persoonlijke gegevens zoals naam, adres en telefoonnummer gekoppeld aan deze code.

Algemene informatie chippen

Is het verplicht om uw kat te chippen?

Al is het in Nederland nog niet verplicht om een kat te laten chippen, wij raden dit echter wel sterk aan, óók als het een binnenkat is. Het zal niet de eerste keer zijn dat een kat door nieuwsgierigheid naar de onbekende buitenwereld wordt gelokt en verdwaalt.

Altijd vindbaar

Mocht uw huisdier ooit weglopen dan kan iedereen die een chipreader bezit (zoals een dierenarts, een asiel of het politiebureau) uw gegevens ophalen aan de hand van deze chip.

Wat moet u doen bij wijziging van uw adres of telefoonnummer?

  • Ga naar www.ndg.nl

  • Klik op registratie/wijzigingen links in uw scherm.

  • Vul de code van 15 cijfers in en het soort dier en klik op volgende.
    Als het goed is, komen de gegevens van uw huisdier tevoorschijn. Zo niet, dan staat uw huisdier niet ingeschreven bij het NDG. Vervolgens kunt u aangeven om wat voor soort wijziging het gaat en vult u het formulier in.


Opgelet: Houd er rekening mee dat er aan deze wijziging kosten verbonden zijn!

Adres
Van de Reijtstraat 21
4814 NE Breda
Route
Openingstijden
Ma t/m vr: 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 12:00 uur

Ons team

Dierenkliniek Breda heeft een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar staan. Zij zijn zeer toegewijd en ervaren op hun vakgebied. Bij Dierenkliniek in Breda staat de aandacht voor uw dier centraal.

Dierenkliniek Breda team

Wat vinden baasjes van onze kliniek?


Gemiddelde waardering: 4,7