Gouden Standaard Katvriendelijke Praktijk

Vanaf heden mogen wij ons “Gold Standard Cat Friendly Clinic” noemen ofwel: Gouden Standaard Katvriendelijke Praktijk. De enige in deze regio en daar zijn wij ontzettend trots op!

De grootste internationale kattenorganisatie ISFM heeft ons deze status toegekend. Op hun website www.catfriendlyclinic.org vindt u de lijst van alle deelnemende klinieken en de voorwaarden.

Wat hebben wij hiervoor moeten doen:

Een nieuwe kattenopname
We hebben een nieuwe kattenopname gekregen die zeker 4 keer zo groot is als onze oude. De opname is voorzien van geluidsabsorberende plafondplaten en gedimd licht zodat de katten niet overprikkeld raken door geluid en licht. De opname bevindt zich achter in onze kliniek en is een stiltezone geworden.

Comfortabele verblijven:
De verblijven van de katten zijn een stuk aangenamer en groter geworden en hebben vloerverwarming om de ruimte zo comfortabel mogelijk te houden bij een opname of na een operatie. Bij langere opname hebben de katten een schuilhut waar ze zich kunnen terugtrekken wanneer ze dit willen. We hebben standaard een Feliway verdamper in de opname hangen om de patiënten hiermee gerust te stellen.

Aparte kattentoren: 
In onze wachtruimte hebben we een aparte kattentoren waar de kattenmand in gezet kan worden en waar de eigenaar bij mag zitten. Zo zitten de katten rustig en niet tussen honden of veel andere katten. Vanuit de toren zien ze ook de andere bezoekers niet en zitten ze veilig hoog.

Feliway: 
In de spreekkamers gebruiken we altijd Feliway en ligt er een handdoek op de tafel zodat de katten daar zacht en comfortabel op kunnen staan tijdens het onderzoek. Onze dierenartsen en paraveterinairen benaderen de katten zeer rustig. Allereerst wordt de kat door ons op zijn gemak gesteld, voordat we ze gaan onderzoeken. Bij erg bange katten mogen ze in hun mandje blijven zitten, mits we ze dan wel kunnen nakijken. Zijn katten veel te bang dan adviseren we ook wel eens om ze iets te geven wat ze wat kalmer maakt, alles om het bezoek aan de dierenarts zo aangenaam mogelijk te maken.

We hebben eens per week op een maandagavond aparte kattenspreekuren. Ook met een hele bange kat kunt u een afspraak bij ons maken, we preparen dan een spreekkamer speciaal voor u en u kunt bij aankomst direct in die kamer plaatsnemen.

Operaties: 
Onze katten krijgen ruim voor de operatie eerst hun pijnstilling zodat deze goed in kan werken om op die manier de stress van pijn zo klein mogelijk te houden.  De narcoseprik krijgen ze in een rustige kamer waar geen andere katten zijn. Dit zodat de andere patiënten hier geen stress van hebben. We hebben speciale stille tondeuses om stukjes vacht te scheren, katten zijn namelijk erg geluidgevoelig. Seniorkatten krijgen een extra dik kussen om op te liggen tijdens de operatie i.v.m. eventuele artroseklachten. Alle katten krijgen, wanneer ze goed wakker zijn, wat lekkers te eten om hun stofwisseling weer snel aan de gang te krijgen. Dit helpt in het herstel na een narcose.

Tijdens onderzoeken zoals echo’s of röntgenfoto’s zullen we te allen tijden werken met een zachte ondergrond en gebruiken we Feliway zodat de kat comfortabel is. Ook bij bloedafname voor algemeen bloedonderzoek of meer specifiek onderzoek zoals bijvoorbeeld bloedgroepbepaling  bij katten, gebruiken we deze materialen.  Er zijn altijd katvriendelijke paraveterinairen bij aanwezig die het dier tijdens het onderzoek liefdevol begeleiden en geruststellen.

Bovendien hebben wij een kattenadvocaat, zij zorgt er te allen tijde voor dat er optimaal catfriendly wordt gewerkt. Zij is in onze kliniek de gedragsadviseur die alle paravets en dierenartsen ook ondersteuning geeft tijdens het onderzoek of de behandeling. Tevens geeft zij advies aan de cliënten over allerlei gedragsproblemen en is het mogelijk om bij haar op gedragsconsult te komen voor uw kat.

Ons doel is om het bezoek aan de dierenarts gemakkelijker te maken voor cliënten, ook met een bange kat.
We houden ons aan de richtlijnen van het ISFM  en volgen hun lezingen en Webinars op de voet.

Adres
Van de Reijtstraat 21
4814 NE Breda
Route
Openingstijden
Ma t/m vr: 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 12:00 uur

Ons team

Dierenkliniek Breda heeft een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar staan. Zij zijn zeer toegewijd en ervaren op hun vakgebied. Bij Dierenkliniek in Breda staat de aandacht voor uw dier centraal.

Dierenkliniek Breda team

Wat vinden baasjes van onze kliniek?


Gemiddelde waardering: 4,7