Bloeddrukmeting

Bloeddrukmeting

Bij oudere honden of katten zien we regelmatig een te hoge bloeddruk. Heel soms hebben we te maken met een lage bloeddruk.

Verschillende aandoeningen kunnen een invloed hebben op de bloeddruk bij uw huisdier. Bijvoorbeeld suikerziekte, een te snel werkende schildklier, nierfalen en/of hartaandoeningen. Ook eventuele medicatie (zoals vochtafdrijvers) kunnen invloed hebben op de bloeddruk. Daarom is het belangrijk om regelmatig de bloeddruk te meten.

Bij een bloeddrukmeting zetten we u met uw hond of kat apart in een kamer om eventuele stress te verminderen. Na 5-10 minuten komt een Paraveterinair de bloeddruk meten. Hierbij wordt er een cuff (bandje) rond de staartbasis geplaatst. Deze cuff wordt een aantal keer opgepompt en zo wordt de bloeddruk gemeten. Bij deze metingen houden we rekening met het “witte jassen effect” (eventuele stress doordat uw huisdier bij de kliniek is). Aan de hand van de waardes van de bloeddruk wordt gekeken of verder onderzoek of behandeling van een hoge of lage bloeddruk nodig is.

Adres
Van de Reijtstraat 21
4814 NE Breda
Route
Openingstijden
Ma t/m vr: 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 12:00 uur

Ons team

Dierenkliniek Breda heeft een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar staan. Zij zijn zeer toegewijd en ervaren op hun vakgebied. Bij Dierenkliniek in Breda staat de aandacht voor uw dier centraal.

Dierenkliniek Breda team

Wat vinden baasjes van onze kliniek?


Gemiddelde waardering: 4,7