Microscopisch onderzoek

Microscopisch onderzoek

We gebruiken regelmatig een microscoop voor verder onderzoek. Onder een microscoop kunnen we dingen onderzoeken op zeer sterke vergroting. Microscopisch onderzoek is een waardevol diagnostisch hulpmiddel dat snel informatie kan opleveren.

De  staalname kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van wat je microscopisch wil onderzoeken. Dit wordt op een glaasje verzameld. Het glaasje kan dan ongekleurd of gekleurd onder de microscoop bekeken worden. De vachtmijt kan je bijvoorbeeld ongekleurd herkennen onder een microscoop, terwijl bacteriën beter zichtbaar zijn wanneer ze gekleurd zijn.

Microscopisch onderzoek wordt onder andere gebruikt voor het onderzoeken van urine, ontlasting, huid, oren, bloed, beenmerg, sperma. Cellen afkomstig van puncties en weefsel afkomstig van biopten. Bij een punctie wordt er door middel van een dunne, holle naald cellen van een orgaan of een gezwel verzameld. Een biopt is een klein stukje weefsel dat men wegneemt van een orgaan of een gezwel.

Adres
Van de Reijtstraat 21
4814 NE Breda
Route
Openingstijden
Ma t/m vr: 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 12:00 uur

Ons team

Dierenkliniek Breda heeft een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar staan. Zij zijn zeer toegewijd en ervaren op hun vakgebied. Bij Dierenkliniek in Breda staat de aandacht voor uw dier centraal.

Dierenkliniek Breda team

Wat vinden baasjes van onze kliniek?


Gemiddelde waardering: 4,7