Röntgen onderzoek

Digitale Röntgenfoto’s

Röntgenfoto’s van de borstholte
Regelmatig moeten we een foto van de borstholte maken. Bijvoorbeeld bij benauwdheidsklachten of hoesten. Ook bij verdenkingen van trauma kan er besloten worden een röntgenfoto te maken.

Hierbij kunnen het hart, de longen, het middenrif, de ribben en wervels worden beoordeeld. Zo wordt er onder andere gekeken naar de grootte van het hart en de longvelden, eventuele druk van het hart op de luchtpijp, eventueel vocht op de longen of in de borstholte, ribfracturen etc.

Bij een röntgenfoto wordt uw huisdier even op tafel gelegd en worden er meestal twee foto’s van de borstholte gemaakt. Dit onderzoek duurt vaak maar een paar minuten. De foto’s worden meteen ontwikkeld en beoordeeld door onze dierenartsen.

Röntgenfoto’s van de buikholte
Bij een röntgenfoto van de buikholte kunnen we het maagdarmstelsel, de lever en milt, de nieren en de blaas beoordelen.

Bij honden die bijvoorbeeld vreemde voorwerpen hebben gegeten, maagdarmklachten hebben of verdacht zijn van een trauma, wordt vaak zo’n röntgenfoto gemaakt. We zien de aflijning en de grootte van de organen, maar ook of er vocht of lucht in de organen of in de buikholte aanwezig is.

Bij een röntgenfoto wordt uw huisdier even op tafel gelegd en worden er meestal twee foto’s van de buikholte gemaakt. Dit onderzoek duurt vaak maar een paar minuten. De foto’s worden meteen ontwikkeld en beoordeeld door onze dierenartsen.

Röntgenfoto’s van de extremiteiten
Als uw huisdier erg kreupel is, wordt er eerst een grondig orthopedisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek kan de dierenarts vaak lokaliseren waar het letsel zit.
Uw hond of kat kan namelijk last hebben van de gewrichten of van de lange beenderen.
Bij honden verdacht van een kruisbandruptuur zal het bijvoorbeeld nodig zijn om röntgenfoto’s van de knie te maken.

Bij een röntgenfoto wordt uw huisdier even op tafel gelegd en worden er twee, drie of vier foto’s van de gewrichten of de lange beenderen gemaakt. Dit onderzoek duurt vaak maar een paar minuten. De foto’s worden meteen ontwikkeld en beoordeeld door onze dierenartsen.Behandelingsapparatuur

Dentale Röntgenfoto’s

Soms is het noodzakelijk om tijdens een tandenbehandeling een röntgenfoto te maken van de wortel(s) en de kroon van een tand. Zo kunnen we beoordelen of de tand gezond is. Soms lijkt een tand aan de buitenkant gezond, maar zien we op een röntgenfoto dat er toch afwijkingen aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld gaatjes of resorptieletsels bij wortel en tandhals, een fractuur of een abces bij de wortel, etc. Op basis van de röntgenfoto kan de dierenarts dan besluiten wat de beste behandeling is.

Voor dentale röntgenfoto’s brengen wij uw huisdier onder narcose. Er wordt namelijk een klein plaatje in de mond van uw huisdier geplaatst . Wij hebben een mobiele buis die we gebruiken om de röntgenfoto te maken. Dit onderzoek duurt vaak maar een paar minuten. De foto’s worden meteen ontwikkeld en beoordeeld door onze dierenartsen.

Adres
Van de Reijtstraat 21
4814 NE Breda
Route
Openingstijden
Ma t/m vr: 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 12:00 uur

Ons team

Dierenkliniek Breda heeft een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar staan. Zij zijn zeer toegewijd en ervaren op hun vakgebied. Bij Dierenkliniek in Breda staat de aandacht voor uw dier centraal.

Dierenkliniek Breda team

Wat vinden baasjes van onze kliniek?


Gemiddelde waardering: 4,7